22 Mart 2012 Perşembe

Kolay Börek



Aslında biz bu böreğe kırma deriz. Hele birde elde açılan hamurla yapılıp üzeri kaymakla kaplanıp pişirilirse tadına doyum olmaz. Yapılışından dolayı ben kolay börek demeyi tercih ediyorum.
3 veya 4 adet yufka
250 gr. lor
çok az sıvı yağ
tuz
Yufka sayısı tepsinizin büyüklüğüne göre değişir. Loru biraz sıvıyağ ve tuz ile karıştırıyorum ki yufkaya sürmek kolay olsun. Yufkayı 2 ye bölüp loru gelişi güzel üzerine yaydırıp buruşturuyoruz. 4 parmak genişliğinde kesip yağlanmış tepsiye yan yana diziyoruz. Üzerine 
2 yumurta 
1,5 su bardağı yoğurt
yarım su bardağından az sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker 
tuz
İyice çırpıyoruz böreğin her yanına gelecek şekilde yayıyoruz. Çok geldi diye korkmayın börek pişerken sosu çekiyor. Hatta ne kadar çok olursa o kadar lezzetli oluyor. İstenirse üzerine parça parça tereyağ da konulabilir. Börek kızarana kadar pişiriyoruz. Benim börek biraz fazla kızarmıştı. Bir bardak portakal suyu yada çay ile afiyetle yiyoruz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder