5 Nisan 2012 Perşembe

Mercimek Çorbası


İki mercimekli tarif arka arkaya denk geldi. Bu benim özlediğim tatlardan biridir. Birazda ezogelin çorbayı andırır. Yapılışı ve içerik olarak biraz farklıdır.
1 su bardağı kadar kırmızı mercimek yıkanıp tencereye alınır. Üzerine yeterli su konulup kaynamaya bırakılır. 1 büyük soğan ince ince kıyılır ve zeytinyağında kavrulur. Salçası eklenir. Tuz, karabiber, arzuya göre pul biber eklenip kaynayan tencereye boşaltılır. Ayrı bir yerde 1 yumurta kırılır. üzerine yavaşça un ileve edilip parmak uçlarımız ile karıştırılıp çorbanın omaçı hazırlanır. İşte bu çorbanın adı aslında omaçlı mercimek çorbasıdır. Şekli bozuk küçük küçük omaçlarınızıda tencereye boşaltıp pişene kadar kaynatıyoruz. İstenirse omaç yerine arpa şehriyede kullanabilirsiniz. Limon veya sirke-sarımsaklı sos ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Hos geldiniz blog alemine yeni bir blog görünce mutlu oluyorum aramiza yeni katilmisiniz .Blogunuzda tariflerinizde cok güzel ellerinize emeklerinize saglik .Hayirli aksamlar diliyorum.

    YanıtlaSil