7 Nisan 2012 Cumartesi

Küçük ekmek


Evde kalmış ekşimiz yoğurdunuz var, değerlendirmek  istiyorsanız  hemen bu tarifi deneyin derim. İster benim gibi fırında küçük ekmekler yapın ister yağda kızartın.Yağda kızartırsanız adı çay hamuru oluyor. 

3yumurta
2 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
yarımdan az limon suyu
aldığı kadar un
üzeri için çörek otu

Yumurtalar bir kaba kırılır. Üzerine yoğurt ve tuz eklenir. Karbonat bir çay bardağına koyulur ve kabarana kadar üzerine limon sıkılır. Yağ tercihi tamamen tercihinize kalmış. Aldığı kadar un ile ele yapışmayan çok yumuşak olmayan bir hamur yoğurulur. Unlanmış tepsiye istenilen büyüklükte hamurdan toplar alınıp yuvarlanıp dizilir. Küçük ekmeklerin üzerine bıçakla bir çizik atılır. Ekmeklerin üzeri hafifçe ıslatılıp çörek otu serpiştiriyoruz ve biraz çörek otlarını bastırıyoruz. 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder