Geçtiğimiz hafta halam ve kuzenimin Bandırma'ya gelidiğini duyduğumda dayanamayıp bende Bursa'dan düştüm yollara. Canım halam sağolsun bizim için bu güzel ve tatlıyı yaptı, çok da lezzetliydi bir bardak çayın yanında müthiş gitti. Aslında Bafra yöresine ait bir çörekmiş. Özelllikle belirtti ki uzun süre bayatlamadan kalabiliyormuş. Bizde pek uzun süre kalamadı tabi :))
Nokul
1çay bardağı zeytinyağı (büyük ajda bardaklardan)
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
1,5 çay kaşığı karbonat (silme)
1 çimdik tuz
Aldığı kadar un
İç malzemeleri: Toz şeker, tarçın, kuru çekirdeksiz üzüm, ceviz
miktar veremiyorum tamamen sizin tercihinize bağlı olarak kullanabilirsiniz. Biz hepsinden bol bol kullanmıştık.
Hamur kulak memesi yumuşaklığında yoğurulur. 2 veya 3 parçaya bölünür.Oklava ile 1 cm.kalınlığında dikdörtgen açılır. İçine toz şeker ve bol tarçın serpilir. Kuru çekirdeksiz üzüm ve ceviz ile her tarafı kaplanır. Rulo yapılır kenarları sıkıştırlarak tepsiye alınır. 2 parmak kalınlığında kesilir. 175-180 derecelik fırında çok yumuşak olmayacak şekilde üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.
Ellerine sağlık Burcu ! Çok duyduğum ama nedense bir türlü tadına bakamadığım bir şeydir şu nokul !!
YanıtlaSilbirgün yapar tadına beraber bakarız inş.
SilCanım tarifini yayınladım.Ellerinize sağlık.Katılımınızdan dolayı tşk ederim.Desteklerinizin devamını beklerim sevgiler.
YanıtlaSilAyrıca gri renkli saç örgülü bere çok güzel olmuş açıklamasını yapabilirmisiniz veya nerden öğrenebilirim sevgiler
Tarifimi yayınladığınız için teşekkürler. Yardımcı olamadığım için üzgünüm. Hangi bereden bahsettiğinizi anlıyamadım.
Silblogun hayırlı olsun, bende misafirliğe beklerim.
YanıtlaSil